Warm-up dage før festivallen

Program revideres løbende

Program for juni 2022

Aktiviteter

Rundvisning på Herlufsholm Skole
D. 14. juni kl. 13:00-15:00.
Mødested ved Kirken.

Se de middelalderlige bygningsrester- og den berømte Kostskole- og ikke mindst Danmarks ældste dokumenter. Rundviser lektor Niels Koefod.

Åbningskoncert med “Musica Ficta” og “Ensemble Storstrøm”
D. 15. juni kl. 19:00
I Agora, Herlufsholm Alle 170,4700 Næstved.

Koncert med det verdensberømte middelalder- og renæsancekor ”Musica Ficta” under ledelse af Bo Holten og kammerorkesteret ”Ensemble Storstrøm”. ”Musica Ficta” og “Ensemble Storstrøm” har hver deres afdeling i koncerten, men spiller også et værk fælles. Dette værk er nemlig den franske komponist Machauts “Messe de Notres Dame” fra midt i 1300-tallet, som er et af de første flerstemmige hele værker, som vi kender fra middelalderen. 

Som man gjorde på den tid vil der ind i mellem messens satser komme indskud fra andre komponister, bl.a. af den i samtiden kendte italienske komponist Francesco Landini. (1325-1397)- så det er en verdenspremiere vi skal opleve.

“Musica Ficta” består til denne koncert udelukkende af mandlige sangere og middelalderens 3-stemmige satser er arrangeret for “Ensemble Storstrøms” moderne instrumenter i samarbejde med komponist og korets dirigent Bo Holten, så det er tro mod tidens klang og ånd. Tænk, vi skal høre musik som de lyttede til i 1300-tallet! 

Varighed 90 minutter med en kort pause.

Entre 150 kr.

Billetter kan købes på Billetten.dk

Naturfarvningsworkshop i Pigmenthaven
D. 16 juni, kl. 15-18:00
Pigmenthaven

Som optakt til festivalen Næstved Søjler kom med til naturfarveværksted i Pigmenthaven på Rønnebæksholm. Vil du prøve havens forskellige farver fra årstiden, kan du farve med pigmenthavens planter sammen med en plantefarver fra Pigmenthaven. Tag dit plettede tøj med, gerne i lyse farver og giv det nye farver med planter. I Pigmenthaven gror vi kulturhistoriske planter, som er blevet brugt, som kilde til farvestoffer i mange 1000 år. Haven peger både tilbage på et historisk håndværk, men også på samtidens store spørgsmål: hvor kommer ressourcerne fra, og er de uendelige? Hvilken historie har farvestofferne, før de lander i indkøbskurven? Og kan pigmenter skabe biodiversitet?

Alle er velkomne til at deltage. Sørg for at tage tøj på alt efter vejret.

Arrangementet kræver tilmelding på Rønnebækholms hjemmeside.

Designer og kunstner Sara Gade, har skabt Pigmenthaven i samarbejde med Rønnebæksholm og Billedskolen Storstrøm i 2020.