Om Næstveds Søjler

Den historiske festival “Næstveds søjler- tilbage til fortiden”, som finder sted august 2021 er starten på, at Næstved får sin egen store festival- bygget på den stolte historie som Næstved har- og til glæde for kommunens borgere- og naturligvis gerne besøgende fra resten af Danmark og også gerne turister fra udlandet.

Det at skabe en begivenhed af en vis størrelse var afsættet for, at Tina Højland Pedersen og jeg satte gang i tankerne om en historisk festival i Næstved- det er ikke et kommunalt projekt, men det ville ingen gang have på jorden hvis ikke byrådet tror så meget på det at det har givet os en solid støtte- ikke bare for i år men også for de næste 5 år.

Andre velvillige sponsorer er 1848-fonden, Bikubefonden, Augustinus fonden, Sparekassen Sjælland, Fonden Trelleborgfonden, Næstveds Udviklingsfond, SparNordFonden, DestinationSydkystDanmark, revisor Engelstedt-Petersen og Herlufsholm Skole og Gods.

Den forening, der står bag projektet, er “Historiske festivaler i Næstved” (etableret i 2020) – og bestyrelsen ser således ud:

Klaus Eusebius Jakobsen (formand)
Martin Bender (næstformand)
Tina Højlund Pedersen
Daniel Lillerøi
Charlotte Schwartzlose
Birgitte Lund Terp

Som projektkoordinator på projektet er Charlotte Ring, tidligere formidler på Næstved Museum.

Derudover er Marianne Løfgren tilknyttet projektet som SoMe-ansvarlig og Oliver Jordside som webmaster.

Jeg selv er cand.mag. i historie og tidligere rektor på Herlufsholm Skole (1993-2016) og i dag -ud over ulønnet leder af projektet “Næstveds søjler-tilbage til fortiden” – viceborgmester i Næstved.

Velkommen til festivalen “Næstveds søjler- tilbage til fortiden”